Χαρδαλιάς από Λάρισα: Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς - Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα

Χαρδαλιάς από Λάρισα: Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς - Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα

Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη σήμερα στη Λάρισα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του κοροναϊού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «βρίσκονται σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους δήμους σχετικά με τις ενέργειες που θα προβούν, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το μήνυμα ''Μένουμε Σπίτι''».

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κοροναϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα».

Ο κ. Τσόδρας προτίμησε να μην προβεί σε δηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε πως «αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ διαμορφώνονται στην περίμετρο της καραντίνας συγκεκριμένα σημεία τροφοδοσίας στην περιοχή».

Την τροφοδοσία αναλαμβάνει ο δήμος με κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έγινε μεγάλη συζήτηση για πιθανή καραντίνα και σε άλλους οικισμούς Ρομά.

Παράλληλα αποφασίστηκε να μπει επισήμως σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο, και να επιστρατευτεί ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στο ιατρικό κέντρο «Αρωγή».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, ενώ τους συνόδευσε κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS