Χαρδαλιάς από Εύβοια: 5 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Χαρδαλιάς από Εύβοια: 5 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Για πέντε νεκρούς στην Εύβοια, από την φονική πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» έκανε λόγο πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας έξω από το δημαρχείο Βασιλικών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για τους νεκρούς, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς, εξήγησε επίσης για ποιο λόγο δεν λειτούργησε το 112 για να ενημερώσει τους πολίτες της Εύβοιας για την κακοκαιρία. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός «δεν το ενεργοποιήσαμε γιατί το 112 είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο το οποίο θα ήταν άσκοπο να λειτουργήσει σε μια πλημμύρα, καθώς θα προκαλούσε πανικό. Οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φύγουν από τα σπίτια τους» και συμπλήρωσε: «εάν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα τα οποία χρειάζονται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Η κλιματική αλλαγή και οι συνθήκες δυσκολεύουν και όλοι μας πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και στο μέλλον. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Όμως, από την πρώτη στιγμή είμαστε εδώ και η πολιτική προστασία σε συνεργασία με όλους τους φορείς που βοήθησαν στην επιχείρηση, έδωσε μεγάλη μάχη. Ευχαριστώ όσους έχουν εμπλακεί για να σώσουν χιλιάδες ζωές».


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS