Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης - Εκκενώθηκαν σπίτια σε οικισμό, μήνυμα 112

Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης - Εκκενώθηκαν σπίτια σε οικισμό, μήνυμα 112

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε οικισμό κοντά στο Ναύσταθμο Κρήτης, στην περιοχή της Σούδας. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τουλάχιστον 4 οχήματα της πυροσβεστικής βρέθηκαν εξαρχής στο σημείο ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τις Βρύσες, αλλά και από την Κίσαμο.

Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό μετα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός..

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας, ενώ η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυσταθμου.

Ακόμα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια και όλοι οι μαθητές αποχώρησαν με τους γονεις τους

Αυτήν την ώρα γίνεται μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό νοσοκομείο ενώ ήδη κάποιοι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

zarpa eswt xania fwtiaΣημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο! Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά!

  • Βίντεο-φωτ.: flashnews, zarpanews
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ