Γερμανόφωνος Τύπος για απεργία: Hρεμία πριν την καταιγίδα

Γερμανόφωνος Τύπος για απεργία: Hρεμία πριν την καταιγίδα

«Είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα παρέλυσαν. Ούτε πλοία, ούτε λεωφορεία, ούτε μετρό πραγματοποίησαν δρομολόγια», γράφει η Bild με τίτλο "Μάχη κατά των μεταρρυθμίσεων: Μαζική απεργία παραλύει την Ελλάδα!».

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας σημειώνει: Ακόμα και τα ραδιόφωνα σίγησαν. Για 24ώρες δεν μεταδόθηκαν ειδήσεις. Η νέα κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ελπίζοντας να περιορίσει έτσι τις δημόσιες δαπάνες. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανησυχούν μήπως η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης οδηγήσει σε πολλές απολύσεις».

«Η απεργία προκαλεί προβλήματα στη συγκοινωνία προς τα νησιά», επιγράφει το Spiegel Online άρθρο του, και σημειώνει: «Όποιος ήθελε να μετακινηθεί με πλοίο από τον Πειραιά σε κάποιο νησί αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι του. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για νέα μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απεργία από την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η Neue Zurcher Zeitung σημειώνει με τίτλο: «Ούτε πλοία, αλλά ούτε λεωφορεία»: «Ο συντηρητικός Κυριάκος Μητσοτάκης διαδέχθηκε τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα στις 7 Ιουλίου υποσχόμενος ότι θα πολεμήσει τη γραφειοκρατία και θα προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα συνδικάτα ωστόσο φοβούνται ότι θα γίνουν απολύσεις παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση το αποκλείει. Η νέα κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για το δικαίωμα στην απεργία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με νέο νόμο μια απεργία θα είναι νόμιμη μόνο αν ψηφίσουν υπέρ της κινητοποίησης περισσότερα από το 50% των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Μέχρι σήμερα αρκεί απόφαση του προεδρείου της».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS