ESM: Ενέκρινε την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

ESM: Ενέκρινε την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ο ESM έδωσε και επίσημα την έγκρισή του στην ενεργοποίηση της 3ης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως το Eurogroup τον Ιούνιο.

Έτσι, ο ESM αποδεσμεύει για τη χώρα μας 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, που είχαν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (SMP/ANFA).

Την ίδια στιγμή το Συμβούλιο των Διευθυντών του EFSF ενέκρινε τη μη επιβολή της αύξησης του επιτοκίου για δάνεια που έλαβε η Ελλάδα, μέτρο αξίας 103,64 εκατ. ευρώ.

«Η εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμών η οποία επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup τον Ιούνιο 2020, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχει συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις. Αυτό ανοίγει το δρόμο για να εκταμιευτούν τα κεφάλαια που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις. Η Ελλάδα όπως όλα τα κράτη μέλη έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία της Covid-19. Η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα με ένα αποφασιστικό και αποτελεσματικό πακέτο πολιτικής, τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού όσο και ως προς το να λάβει τα απαραίτητα οικονομικά και δημοσιονομικά μέτρα στήριξης», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: Είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και να τις εντείνει σε τομείς όπως αυτός του χρηματοοικονομικού τομέα. Αυτό είναι απαραίτητο για περαιτέρω στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης, βελτίωση της αντοχής της οικονομίας και βελτίωση των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων της χώρας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS