ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα - σοκ: Τα τροχαία η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α, σύμφωνα με την οποία επισημαίνεται ότι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία.

Μάλιστα τονίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος, τα οι ερευνητές αναφέρουν ότι «από αυτά τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή».

Επιπρόσθετα η έρευνα αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων δαπανούν πολλές εργατοώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους.

Προτρέπουν μάλιστα τους γονείς πριν να τα χρησιμοποιήσουν, να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους, όσο και για την ορθή χρήση του.

Τέλος, οι εταιρείες επισημαίνουν πως όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS