Επίθεση με βιτριόλι: «Πλησιάζει» τη δράστιδα η ΕΛ.ΑΣ - Οι μαρτυρίες και τα πλάνα που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Επίθεση με βιτριόλι: «Πλησιάζει» τη δράστιδα η ΕΛ.ΑΣ - Οι μαρτυρίες και τα πλάνα που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα των υπόπτων ενώ αναμένει και τα αποτέλεσμα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις σαρώσεις των επικοινωνιών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν όλα τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους και προσπαθούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία της δράστιδας ώστε να καταλήξουν στη σύλληψή της.

Στο πλάνο από κάμερα καταστήματος που προσπαθούν να «καθαρίσουν» οι αστυνομικοί, προκειμένου να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της δραστιδος και να την ταυτοποιήσουν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης ο όγκος δεδομένων που καλούνται να επεξεργαστούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τεράστιος, καθώς πλέον εξετάζονται και τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η μέχρι στιγμής έρευνα για την ταυτότητα του ατόμου που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας, γίνεται σε άτομα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του θύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη ήταν έτοιμη για όλα. «Είχε αποφασίσει να κάνει ζημιά στην 34χρονη, έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις και γι’ αυτό και διέφυγε» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Σήμερα, άνδρες της ασφάλειας αναμένεται να επισκεφτούν την Ιωάννα στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προκειμένου να της δείξουν την εικόνα της γυναίκας που εκτιμούν πως της επιτέθηκε. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η άτυχη κοπέλα θα… αντικρίσει εκείνη που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Οι Αρχές φαίνεται ότι βρίσκονται όλο και πιο κοντά στα ίχνη της γυναίκας, η οποία περιέλουσε με βιτριόλι την 34χρονη στην πολυκατοικία, της εταιρείας όπου εργάζεται.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να βρεθεί η δράστις. Τόσο με την ανάλυση των βίντεο από την ημέρα της επίθεσης, όσο και με μαρτυρίες.

Μαρτυρία – κλειδί για την υπόθεση

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε αρχικά το ενδιαφέρον της στη μαρτυρία του 30χρονου πρώην συντρόφου της 34χρονης, με τον οποίο χώρισε πέντε μέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, και μάλιστα είχαν καβγαδίσει.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή τους ξεκίνησε, διότι ανακάλυψε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο αποκάλυπτε, κατά τη γνώμη του, μία άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε ιδιωτικό κατάστημα και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό πριβάλλον της.

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή τη διένεξη και στα 3-4 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτή, τα οποία όμως παρουσίασαν άλλοθι. Και το ίδιο το θύμα, όμως ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται σε αυτή τη διαμάχη». Στην αναφερόμενη, δε, επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο μίλησε για «ανύπαρκτη υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός καταστηματάρχη της Καλλιθέας, ο οποίος περιγράφει το πρόσωπο της «μαυροφορεμένης» γυναίκας που είδε, σύμφωνα με την Real News.

«Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η «φυγή» της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. «Σταμάτα εδώ» της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχε ψυχρό βλέμμα. Φορούσε μαύρο παντελόνι, ένα γυναικείο πόλο, μάσκα προσώπου και τσάντα στον ώμο. Εγώ είμαι 1,78 ύψος και εκείνη την υπολογίζω στο 1,67. Είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια. Ναι θα την αναγνώριζα ξανά» πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS