Είχαν στήσει 24ωρη «επιχείρηση» ναρκωτικών, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ -Πώς γινόταν η διακίνηση

Είχαν στήσει 24ωρη «επιχείρηση» ναρκωτικών, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ -Πώς γινόταν η διακίνηση

Ορμητήριο διακίνησης ναρκωτικών, σε ερειπωμένο, ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, ανακάλυψε η αστυνομία.

Στο κτίριο αυτό έγινε πολύωρη αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή. Από εκεί, πολυμελής σπείρα διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Εως πριν από δύο μήνες, η σπείρα έκανε διακίνηση ναρκωτικών στο πεζοδρόμιο, αλλά έπειτα από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις μετέτρεψε σε ορμητήριο το ερειπωμένο κτίριο.

Διακίνηση ναρκωτικών από παράθυρα και τρύπες στους τοίχους

Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, με βάρδιες, προκειμένου να καλύπτουν όλο το 24ωρο, με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση». Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σημαντικό μέρος της διακίνησης ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και τρύπες στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Τρύπα σε τοίχο

Η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν ακόμη και από τρύπες στον τοίχο

Παράλληλα, τα μέλη της σπείρας είχαν «καβάτζες»- χώρους αποθήκευσης- σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου. Για την εξάρθρωση της σπείρας έγιναν την Παρασκευή διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.
Παλιό κτίριοΗ σπείρα διακινούσε τα ναρκωτικά με ορμητήριο ερειπωμένο κτίριο

Βίντεο: Η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας

Δέκα συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, 5 Πακιστανοί και 5 Αφγανοί, και κατασχέθηκαν ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέθηκε οπλισμός, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση της σπείρας.

 Δωμάτιο με ναρκωτικάΝαρκωτικά κάθε είδους βρέθηκαν στο κτίριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, από τις ποσότητες που κατασχέθηκαν.

Διακίνηση ναρκωτικών με βάρδιες

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 35χρονος Αφγανός, που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πριν από 10 χρόνια είχε συλληφθεί ξανά για ναρκωτικά και είχε αποφυλακίστηκε πριν από 3 χρόνια. Αυτός, καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της σπείρας, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο, ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση.

Αλλος, που επίσης συνελήφθη, δρούσε ως τσιλιαδόρος των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με τη φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως τσιλιαδόρος και διακινητής των ναρκωτικών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου.
Λεφτά και ναρκωτικά σε τραπέζι

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν από την αστυνομία

Αλλα τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10:00-22:00), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι άλλοι δύο ως τσιλιαδόροι και διακινητές των ναρκωτικών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Οπλα σε τραπέζι

Οπλα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 388,5 γραμμαρίων,
607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών 411,4 γραμμαρίων,
4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 433 γραμμαρίων,
6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων,
221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha ), βάρους 531 γραμμαρίων,
2.221,5 δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια
67 φαρμακευτικά δισκία,
πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,
αεροβόλο πιστόλι,
περίστροφο ρέπλικα,
88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
τα χρηματικά ποσά των 3.651€ και 6 δολαρίων Η.Π.Α.,
4 τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,
20 είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
4 ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,
σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη μια αλλοδαπή, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και προσήχθησαν άλλοι 4 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3 οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS