Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 4.000 αστυνομικοί και drones - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 4.000 αστυνομικοί και drones - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Δρακόντεια θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί αναμένεται να είναι σε εγρήγορση, με την ΓΑΔΑ να έχει δώσει εντολή να επικρατήσει ψυχραιμία και να μην υπάρξουν προκλήσεις που θα προκαλέσουν επεισόδια. Οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι κλειστοί από το πρωί, ενώ από τις 5 τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει σε ορισμένους δρόμους, η απαγόρευση στάθμευσης.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Το σχέδιο της ΓΑΔΑ

Η αστυνομία εκτός των 4.000 περίπου αστυνομικών, μεταξύ αυτών και άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, έχει καταστρώσει ήδη σχέδιο για άμεσες επεμβάσεις όπου προκληθούν ταραχές. Τα αστυνομικά τμήματα που πιθανόν να αποτελέσουν στόχο αναρχικών, θα έχουν επιπλέον περιφρούρηση, όπως και τα δημόσια κτίρια.

Παράλληλα έχει αποφασιστεί να υπάρχουν drones που θα ελέγχουν την κατάσταση από αέρος, ενώ στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είναι να επιτηρηθούν από νωρίς χώροι που πιθανόν να αποτελέσουν ορμητήρια όσων θέλουν να προκαλέσουν ταραχές.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πορείες σε 18 πόλεις της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, φοιτητές ετοιμάζονται για πορείες όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε 18 πόλεις της χώρας συνολικά. Φέτος συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και φοιτητές μαζί με μαθητές, θα βγουν στους δρόμους, ώστε να τιμήσουν την μνήμη του 15χρονου.

Το κέντρο της Αθήνας, η πρώτη μαθητική πορεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσει από την Καμάρα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η μαθητική πορεία μνήμης στην Πάτρα (12:00, Παράρτημα).

Η κεντρική πορεία της Αθήνας, αλλά και των άλλων δύο πόλεων θα γίνει στις 6 το απόγευμα, ενώ από την ίδια ώρα και μετά, έχουν προγραμματιστεί πορείες στις εξής πόλεις: Γιάννενα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Κω, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα

Παράλληλα, η τροχαία από τις 5 τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την ημέρα. Από τις 5 τα ξημερώματα, ως τις 7 το πρωί του Σαββάτου, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων σε δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας, ενώ από τις 10 το πρωί ως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα γίνουν σταδιακά, διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τα μέτρα αφορούν τους εξής δρόμους:

Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.
Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,
Μπουμπουλίνας σε όλο το μήκος της
Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
Τζωρτζ, σε όλο το μήκος της.
Μπόταση, σε όλο το μήκος της.
Κάνιγγος, σε όλο το μήκος της.
Σολωμού, σε όλο το μήκος της.
Καποδιστρίου, σε όλο το μήκος της.
Χαλκοκονδύλη, σε όλο το μήκος της.
Σπ. Τρικούπη, σε όλο το μήκος της.
Θεμιστοκλέους, σε όλο το μήκος της.
Εμμ. Μπενάκη, σε όλο το μήκος της.
Ζωοδόχου Πηγής, σε όλο το μήκος της.
Χαρ. Τρικούπη, σε όλο το μήκος της.
Μαυρομιχάλη, σε όλο το μήκος της.
Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
Ασκληπιού, σε όλο το μήκος της.
Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων, καθώς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αλλαγές στις συγκοινωνίες- Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Τα σημερινά μέτρα θα προκαλέσουν και αλλαγές στις συγκοινωνίες σήμερα. Οπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Επίσης, ο ΟΑΣΑ θα τροποποιήσει δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης, από τις 10 το πρωί ως τις 7 το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Τροχαίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS