Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 19 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 19 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στις πορείες που έγιναν στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 Στις πορείες που διοργανώθηκαν για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η αστυνομία έκανε συνολικά 77 προσαγωγές, από τις οποίες οι 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 10 συνελήφθησαν στην Αθήνα, 7 στην Πάτρα και 2 στη Θεσσαλονίκη.

ΕΛ.ΑΣ.: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου
Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έγιναν για τα επεισόδια στις πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου, αναφέροντας ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και πως αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες.

«Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Στα επεισόδια που έγιναν μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ένας στην Αθήνα και δύο στην Πάτρα. Πιο αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι:

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.
Μικρής έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια
Στα Εξάρχεια, όπου κατέληξε η κεφαλή της ειρηνικής πορείας που έγινε για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια.

Ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους δράστες. Στη συνέχεια, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στις οδούς Μαυρομιχάλη, Μπενάκη και Στουρνάρη, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έσπασαν μάρμαρα και τα πέταξαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη Θεσσαλονίκη, προσαγωγές έγιναν έξω από το τουρκικό προξενείο, ενώ στα Χανιά μικρή ένταση υπήρξε μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, όταν μικρή ομάδα πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς.

Τέλος, στην Πάτρα έπεσαν βροχή οι βόμβες μολότοφ και οι φωτοβολίδες, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα, από τις μολότοφ, προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα best.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS