Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για Λαγό και Μίχο

Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για Λαγό και Μίχο

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνων με αναστολή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικο Μίχο για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Επίσης, ποινή 11 μηνών επιβλήθηκε για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία σε πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Σε ένα ακόμη κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου συννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. «Απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος το νόμο. Ακόμα κι είχαμε καταδικη για ελαφρύ πλημμέλημα θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης» υποστήριξε η εισαγγελέας.

Τελικά, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό μόνο για έναν εκ των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως είχε εξηγήσει- ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές: «Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS