Στα 95 τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Τέσσερις ακόμη νεκροί από τη νόσο

Στα 95 τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Τέσσερις ακόμη νεκροί από τη νόσο

Στα 95 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κοροναϊού με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 1061. Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι τα 66 έτη στην Ελλάδα ενώ από τους νοσούντες οι 12 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες.

Από όσους νοσηλεύονται, 69 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα είναι 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. 

Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό

«Οι επιστροφές για όσους έχουν ειδικούς λόγους και όχι για όσους κάνουν φασαρία. Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα», σημείωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Οι πτήσεις έκλεισαν για λόγους δημόσιας υγείας. Εκείνοι ειδικά που αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα της Πρεσβείας και της Γενικής Γραμματείας δεν θα επιστρέψουν. Ειδικά στην Αγγλία, όπου 2850 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό» συμπλήρωσε. 

«Θα επαναπατριστούν μόνο: όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί, όπως οι έγκυες. Δεύτερον όσοι δεν έχουν που να μείνουν. Τρίτον, όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit και απαιτείται μόνο το εισιτήριο της πρώτης πτήσης», κατέληξε ο υφυπουργός.

Θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές 

Θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές που δε συμμορφώνονται σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με τις εικόνες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να κλείσει τις αγορές, αν αποδειχθεί ότι δεν τηρούνται πλήρως όσα έχουν ζητηθεί από κυβερνητικής πλευράς.

Συγκίνηση για τους εθελοντές

Τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών που θέλησαν να γίνουν εθελοντές εξέφρασε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις πρώτες ώρες που άνοιξαν οι αιτήσεις, γινόταν μία αίτηση ανά 6 δευτερόλεπτα.

«Σήμερα, οι αιτήσεις έχουν φτάσει περί τις 10.000», τόνισε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ