Εμβολιασμοί κατά της Covid και στα ιδιωτικά ιατρεία

Εμβολιασμοί κατά της Covid και στα ιδιωτικά ιατρεία

Τη δυνατότητα επέκτασης των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων -εκτός από τις δημόσιες δομές- και στα ιδιωτικά ιατρεία, διερευνά το Υπουργείο Υγείας. Στόχος είναι να καλυφθούν σε συντομότερο χρόνο, οι άνω των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμοί ανά μήνα.

Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς, μέσω της οποίας τους προτρέπει να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας κατά της νόσου Covid-19. Οι γιατροί είναι κατ’ αρχήν θετικοί στο κάλεσμα της κυβέρνησης να πραγματοποιούνται από τον Ιανουάριο, εμβολιασμοί και στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Όμως, είναι πολλά ακόμη αυτά που θα πρέπει να διευκρινιστούν μεταξύ των δύο πλευρών, πριν καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζει μιλώντας στο iatropedia, ότι το σχετικό έγγραφο που θέτει τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές των ιδιωτικών εμβολιαστικών κέντρων, έχει διαβιβαστεί ήδη στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Ενώ και ο ίδιος, όπως λέει, ζήτησε από τους γιατρούς – μέλη του ΠΙΣ να ανταποκριθούν στο κάλεσμα:

“Η προτροπή μας είναι να ανταποκριθούν όλοι όσοι μπορούν. Να το δουν ως μια εθνική αποστολή για να ανατάξουμε και την οικονομία μας και την υγεία μας, και να βοηθήσουμε όλοι. Διότι χρειαζόμαστε πολλούς εμβολιασμούς, καθώς όπως γνωρίζουμε ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο δόσεις”, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ