Έλεγχοι: 17 άτομα παραβίασαν την καραντίνα - Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα

Σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες συμμορφώνονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δεν λείπουν, όμως, περιστατικά παραβιάσεων του μέτρου αλλά και της καραντίνας. 

Συνολικά 166 πρόστιμα σε πολίτες που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την αιτιολόγηση της κυκλοφορίας τους βεβαίωσαν οι αστυνομικοί σε ολόκληρη τη χώρα. Το κάθε πρόστιμο είναι 150 ευρώ. 

Παράλληλα σημειώθηκαν και παραβιάσεις της καραντίνας. Η αστυνομία έκανε 427 δειγματοληπτικούς ελέγχους σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό και έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες. Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίσαν 17 άτομα που δεν τηρούσαν την καραντίνα και επιβλήθηκε στον καθένα το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Σε 258 ανήλθαν οι συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα για παραβίαση των μέτρων

Οι περιοχές που έχουν γίνει οι συλλήψεις, από την Πέμπτη 12/3, είναι οι εξής: 106 στην Αττική, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο, 12 στην Κρήτη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS