Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, για τον έλεγχο της αστυνομίας τις πρώτες ώρες εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα.


«Σήμερα πρόκειται για μια μέρα συστάσεων, παραινέσεων και συμβουλών», υποστήριξε ο κ. Χρονόπουλος και διευκρίνισε πως από αύριο θα αρχίσει η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, τα οποία δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα.

Απολογιστικά μέχρι ώρας, στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπάρχει ενημέρωση και συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της πολιτείας.

Ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε πως δεν πρόκειται για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά άσκοπης κυκλοφορίας και αυτός είναι και ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, υποστήριξε πως για κάθε παραβίαση των μέτρων περί απαγόρευσης κυκλοφορίας το πρόστιμο είναι 150 ευρώ και υπάγεται σε αυτά της Τροχαίας, ενώ για άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό και δεν μπαίνουν σε καραντίνα το πρόστιμο είναι 5000 ευρώ.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική που πραγματοποιούν τους ελέγχους είναι η ικανοποιητική απόσταση από τους πολίτες και η αποφυγή της σωματικής επαφής με τα έγγραφα που προσκομίζονται. Ακόμα, εξήγησε πως έχει συσταθεί ειδική ομάδα στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ,η οποία δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο και πραγματοποιούν ελέγχους.

Όσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων σε ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, πρέπει να είναι μέχρι δύο άτομα. Ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή καθώς δεν είναι σαφές εάν τα παιδιά περιλαμβάνονται στη ρύθμιση ή όχι. Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, «όλα θα λυθούν και μέρα με τη μέρα θα ξεκαθαρίζουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ