Εισαγγελία Διαφθοράς: Καλεί ως ύποπτους 15 στελέχη της Novartis

Εισαγγελία Διαφθοράς: Καλεί ως ύποπτους 15 στελέχη της Novartis

Στελέχη της μητρικής, αλλά και του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis καλούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κλήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη «έφυγαν» από την εισαγγελία Διαφθοράς, τόσο προς τη Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και προς τα εδώ γραφεία της ελληνικής Novartis, είναι για 15 πρόσωπα, τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι, με βάση στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με τους επίκουρους συναδέλφους της, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Οι εισαγγελείς έχουν αξιολογήσει ένα μεγάλο μέρος του υλικού που έχουν συλλέξει για την υπόθεση και φαίνεται να έχουν εντοπίσει ενδείξεις για διακίνηση παράνομων χρημάτων. Το υπό διερεύνηση αδίκημα της νομιμοποίησης, με βασικό ερευνώμενο αδίκημα τη δωροδοκία, αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα 2008-2012. Από το υλικό των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ροές χρημάτων που χρήζουν έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πρακτικές της εταιρείας προς εξυπηρέτηση σκοπών της για τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπό αξιολόγηση ύποπτες ροές, οι οποίες έχουν «χαρτογραφηθεί» από τους εισαγγελείς, φαίνεται να αφορούν ποσά δωροδοκιών προς γιατρούς, στο πλαίσιο των εν λόγω πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι 15 κληθέντες ως ύποπτοι πρόκειται να δηλώσουν το «παρών» τους στην εισαγγελία τις αμέσως επόμενες ημέρες, είτε μεταβαίνοντας οι ίδιοι στο Εφετείο, είτε, όπως έχουν δικαίωμα, δια των δικηγόρων τους, ώστε να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που τους αφορά και να ζητήσουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Με βάση το επίμαχο υλικό που αποτιμούν οι εισαγγελείς, θεωρείται βέβαιο πως οι επόμενες κινήσεις τους θα περιλαμβάνουν αντίστοιχες κλήσεις σε εξηγήσεις προς γιατρούς, για τους οποίους φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή τους από την πορεία των χρηματικών ποσών. Οι κλήσεις προς τους γιατρούς θα ανοίξουν τον επόμενο κύκλο έρευνας που θα αφορά τη δωροδοκία, ενώ ενδέχεται να περιλαμβάνει και άλλα αδικήματα για τις περιπτώσεις που οι διερευνώμενοι είτε ανήκαν στον δημόσιο τομέα, είτε κατείχαν θέσεις ευθύνης στον χώρο των νοσοκομείων και της Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS