Δικαστικοί υπάλληλοι: Επαναλαμβανόμενες δίωρες αποχές από τη Δευτέρα

Δικαστικοί υπάλληλοι: Επαναλαμβανόμενες δίωρες αποχές από τη Δευτέρα

Καθημερινές επαναλαμβανόμενες δίωρες διακοπές εργασιών, κατά τις ώρες 09:00-11:00, ξεκινούν από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας τους.


Κατά το δίωρο αυτό θα απέχουν από όλα τα καθήκοντά τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, ύστερα από αποφάσεις των κατά τόπους οργάνων τους (γενικών συνελεύσεων ή διοικητικών συμβουλίων).


Η έναρξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε «μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης».


Η Ομοσπονδία μιλά για μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, «χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση», τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδη ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). Όπως επισημαίνει, «τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων».


Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, διορισμούς όλων των κατηγοριών και κλάδων, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017). Επίσης, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών που τους χορηγείτο μέχρι το 2011, καθώς και πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους.


Ξεκαθαρίζουν, τέλος, πως ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται όσο η Πολιτεία «αρνείται ή δεν θέλει να τους ακούσει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS