Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Για όσο διάστημα είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα

Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Για όσο διάστημα είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα

«Για όσο διάστημα τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα», ξεκαθάρισε σχετικά με τα δίδακτρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, τόνισε ωστόσο ότι σε περίπτωση που δοθεί παράταση του σχολικού έτους, οι γονείς «προφανώς και θα ξαναχρεωθούν».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως στις 23/3 ο σύλλογος ιδιωτικών σχολείων, απεύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και δηλώναμε ξεκάθαρα ότι για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα χρεωθείτε όποια υπηρεσία δεν σας παρέχετε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία δεν έψαχναν πλατφόρμες την τελευταία στιγμή αλλά ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρα με τις δικές τους πλατφόρμες μαθήματα».

Όσον αφορά στα δίδακτρα ανέφερε συγκεκριμένα: «Για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεωθεί τίποτα. Εάν κάποιος έχει προπληρώσει, είτε θα του πιστωθεί για την επόμενη χρονιά, είτε θα του επιστραφεί, εάν είναι μαθητή της Γ' Λυκείου. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση του σχολικού έτους και μπούμε σε διαδικασία αναπλήρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προφανώς και θα ξαναχρεωθούν. Γιατί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν τους ενέταξε στο βοήθημα των 800 ευρώ. Τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν τα δίδακτρα ως είσπραξη, για να πληρώσουν τους ανθρώπους που απασχολούν τους μαθητές στο πρωινό τους πρόγραμμα».

Ο κ. Κυραϊλίδης περιέγραψε και την καθημερινότητα των σχολείων,όπου το πρωί χτυπά κανονικά το ηλεκτρονικό κουδούνι ενώ, ανέφερε πως μετά την πρώτη εβδομάδα η διαδικασία της μάθησης γίνεται κανονικά.

Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή μπήκαν και οι ψυχολόγοι των σχολείων στη διαδικασία για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS