Δασεργάτες των Σκουριών έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

dasergates

Δασεργάτες των Σκουριών αλλά και εργαζόμενοι απο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνοντας ότι: «Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ακουστεί η φωνή μας, και να ληφθεί από όλους τους αρμόδιους το ξεκάθαρο μήνυμά μας ότι ο δίκαιος αγώνας μας είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας και με αυτόν θα νικήσουμε».

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση των δασεργατών και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας:

«1. Θεωρούμε προσβολή ως Έλληνες πολίτες και ως κάτοικοι, αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Με την ηθική που έχουμε και είναι η μόνη μας περιουσία. Εμείς μεγαλώνουμε εδώ στον τόπο μας τα εγγόνια μας. Και αυτόν τον τόπο, αυτό το περιβάλλον που μας μεγάλωσε δεν τα θυσιάζαμε για κανέναν. Είμαστε οι πρώτοι προστάτες των χωριών μας.

2. Εμείς δώσαμε μάχες για αυτά τα δάση, που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας και θα παραδώσουμε με καμάρι στα εγγόνια μας. Αυτά τα δάση θα τα σώσουμε εμείς. Με την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας. Σοβαρά, υπεύθυνα και τίμια.

3. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ενότητα και την ειρήνη στα χωριά μας. Δεν τα βάλαμε και δεν θα τα βάλουμε με κανέναν. Και Θα είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε μπροστά για να το διασφαλίσουμε.

4. Εμείς, δεν βλέπουμε ταμπέλες και διαχωρισμούς. Βλέπουμε μια πατρίδα, ένα περιβάλλον, μια κοινωνία που έχει ανάγκη από έναν κοινό στόχο για να ενωθεί. Αυτόν τον στόχο υπηρετούσαμε και υπηρετούμε και είναι το καλύτερο για όλους μας.

Εμείς είμαστε δασεργάτες. Είμαστε εργάτες. Είμαστε μεταλλωρύχοι. Πάνω απ' όλα όμως είμαστε Έλληνες πολίτες και θα δώσουμε μάχες για να ανακάμψει η χώρα μας, είμαστε Χαλκιδικιώτες και θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τα χωριά μας. Είμαστε πατεράδες, παππούδες, γιοί και εγγονοί που βάζουν πάνω από όλα την περηφάνια τους. Και αυτή την περηφάνια που υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με απόλυτη συνέπεια, θα την σώσουμε με τον αγώνα μας. Υπέρ όλων και κατά κανενός.
Με την περηφάνια, τις αξίες και τα ιδανικά μας, θα κερδίσουμε. Ενωμένοι. Και αποφασισμένοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS