Bloomberg: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε

Bloomberg: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Το Bloomberg σημειώνει, ακόμα, και τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολανδία και η Πορτογαλία.

Στο Bloomberg ο συντάκτης οικονομικών θεμάτων του δικτύου επισημαίνει ότι «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας», ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιοδόυ. «Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Reuters για Ελλάδα: Επιβράδυνση της εξάπλωσης -οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού

Το πρακτορείο Reuters με τη σειρά του γράφει, σε σχετικά σύντομη ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα: «Η Ελλάδα κατέγραψε τη Δευτέρα τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού. Με τα 20 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 1755, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 79»

Επίσης, στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα» καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS