Μπαλάκι οι ευθύνες για τον θάνατο της 13χρονης στο λούνα παρκ – Τι λέει η ιδιοκτήτρια

Επιμένει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

Την ίδια ώρα ο χειριστής του παιχνιδιού «Χαλί» από το οποίο εκτοξεύτηκε η άτυχη κοπέλα βρίσκοντας τραγικό θάνατο, εμφανίστηκε στην αστυνομία έξι μέρες μετά την τραγωδία και έδωσε κατάθεση.

Ειδικότερα η ιδιοκτήτρια του Λούνα Παρκ ανέφερε στο Star: «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί.

Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη είμαι συγκλονισμένη», ανέφερε.

Χειριστής: Απείλησαν να με λιντσάρουν

Περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία έδωσε με την κατάθεσή του ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος επί τέσσερις ώρες εξηγούσε στους αστυνομικούς πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με όσα είπε, σσχολείται όλα τα παιχνίδια αυτά εδώ και 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον χειριστή, το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. «Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα» τόνισε.

Η Εισαγγελία Βόλου είναι εκείνη που θα αποφασίσει μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακή στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή. Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές» φέρεται να είπε ο ίδιος, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος, μιλώντας στο Star.

Εξιτήριο πήρε ο πατέρας της 13χρονης

Ο πατέρας της 13χρονης πήρε την Τετάρτη εξιτήριο από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS