Frontex: 9.300 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Frontex: 9.300 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Αύξηση της τάξης του 9% κατέγραψε ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου» όπως γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Frontex.

3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων με προορισμό την ΕΕ τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900, εκ των οποίων οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα).

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο 8μηνου η αύξηση για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.300 άτομα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Frontex, σχετικά με τις χώρες προέλευσης των συγκεκριμένων ατόμων, ο οργανισμός σημειώνει ότι 2 στους 5 ήταν από το Αφγανιστάν.
Χάρτης της FrontexΟ χάρτης σε επίπεδο 8μηνου -Πηγή φωτογραφίας: frontex.europa.eu

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ