Αύξηση του ορίου των επιβατών στα πλοία ζητούν οι ακτοπλόοι

Αύξηση του ορίου των επιβατών στα πλοία ζητούν οι ακτοπλόοι

Αύξηση της μεταφορικής ικανότητας και αλλαγή στα υφιστάμενα κριτήρια προστασίας των επιβατών (επιβάτης ανά τετραγωνικό μέτρο) για μετά τη 15η Ιουνίου ζητούν οι ακτοπλόοι από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου ο κλάδος να παραμείνει βιώσιμος.

Οι ακτοπλόοι αναμένουν άνοδο της επιβατικής κίνησης από τις αρχές Ιουλίου, και εκτιμούν ότι με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα (δυνατότητα επιβίβασης 50% του πρωτοκόλλου του πλοίου) δεν θα μπορούν να την εξυπηρετήσουν.

Σημειώνεται ότι για τον τρέχοντα μήνα Μάιο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένουν πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 95% και των οχημάτων κατά 80%, συμπεριλαμβανομένων των ΙΧ, σε σύγκριση με τον περσινό μήνα. Για τον Ιούνιο οι ακτοπλόοι προϋπολογίζουν πτώση της κίνησης κατά 90% σε σύγκριση με τον Ιούνιο πέρυσι και αντίστοιχη μείωση στα οχήματα.

Η ακτοπλοΐα ελπίζει σε κάτι διαφορετικό από τον Ιούλιο και για τον λόγο αυτό ζητά την αύξηση της μεταφορικής δυναμικότητας των πλοίων από τις 15 Ιουνίου και μετά, πάνω από το 50% του πρωτοκόλλου, μέτρο που ισχύει από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τη 15η Ιουνίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS