Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπρται σήμερα νωρίς το πρωί στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πλήξουν την Πελοπόννησο και πιθανώς την Κρήτη.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στις Σποράδες 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS