Ασκητής για Πάτρα: Να είμαστε προσεκτικοί αναλύοντας βήμα βήμα την ιστορία – Τι είπε για την σχέση του ζευγαριού

Ασκητής για Πάτρα: Να είμαστε προσεκτικοί αναλύοντας βήμα βήμα την ιστορία – Τι είπε για την σχέση του ζευγαριού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θάνος Ασκητής, δρ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, σημείωσε πως πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση.

«Για τη δικαιοσύνη είναι σε εξέλιξη η υπόθεση, βλέποντας νέα στοιχεία που οφείλει να αξιολογήσει και να συναρμολογήσει το παζλ για να έχει μια τελική εικόνα. Εμείς οι επαΐοντες δε θα πρέπει να κάνουμε λάθη που θα μας εκθέσουν και θα δημιουργήσουν ερωτηματικά για τη δημόσια στάση μας. Σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό θέμα που όλους μας απασχολεί, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική, μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις εμείς, έχουμε την αίσθηση των πραγμάτων;».

Ο κ. Ασκητής συμπλήρωσε:

«Ως άνθρωπος σοκάρομαι, είναι αναμφίβολο δικαίωμά μας να έχουμε οργή, θυμό, να μην φτάνουμε όμως στις κοινωνικές ιαχές. Είμαστε όλοι συνεκτικά τοποθετημένοι στην προσπάθεια η δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της».

Όπως είπε ο ψυχίατρος, «χρειάζεται μια ψυχιατρική εκτίμηση για να συνδεθεί όλη η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αναλύοντας βήμα βήμα την κάθε κίνηση».

Αναλύοντας την προσωπική σχέση του ζευγαριού, ο κ. Ασκητής τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια σταθερή σχέση.

«Δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση, ίσως να μην υπάρχει και ωριμότητα, καμία συναισθηματική επικοινωνία».

Όσο για την ψυχολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σημειώνει:

«Αναμφίβολα ένας άνθρωπος που δέχεται ένα τέτοιο βάρος κοινωνικής κριτικής είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Θεωρώ ότι είναι πολύ βαρύ το κλίμα. Πρέπει όλη η κοινωνία μας να κρατήσει μια ήρεμη στάση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ