Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από Μυτιλήνη και Χίο

Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από Μυτιλήνη και Χίο

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. 


Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημειώνοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με εντολή Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επίσης εκτιμήθηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις περάτωσαν το πρώτο σκέλος της αποστολής τους στα δύο νησιά.

 Στη σύσκεψη στο Μαξίμου, επίσης, αποφασίστηκε να καλέσει ο πρωθυπουργός τους αιρετούς της περιφέρειας και των δήμων των νησιών. Έτσι, στις 17:00 της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη Χίο κορυφώθηκε η ένταση μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών δυνάμεων με τα επεισόδια να είναι έντονα. Αποτέλεσμα ήταν και ο τραυματισμός αστυνομικών, όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι, που αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών δομών στην περιοχή τους, εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ