Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προειδοποιήσεις για το Πάσχα -Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στους παραβάτες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προειδοποιήσεις για το Πάσχα -Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στους παραβάτες

Η επιπέδωση της καμπύλης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι το στοίχημα που έχουν βάλει αρχές και ελληνική κυβέρνηση που παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα όπως αυτά καταγράφονται καθημερινά μετά και την απαγόρευση κυκλοφορίας, και προειδοποιούν ότι οι επόμενες εβδομάδες και ειδικά η περίοδος του Πάσχα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία του ιού στη χώρα.

Τις τελευταίες μέρες οι συστάσεις ενόψει της έλευσης της Μεγάλης Εβδομάδας πληθαίνουν καθώς τα κυβερνητικά στελέχη επιθυμούν να διατηρηθούν τα καλά αποτελέσματα από τον χειρισμό του ζητήματος του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαρκείς αναφορές στην τήρηση των μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. «Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και οι πιο κρίσιμος μήνας. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, μα κανένας εφησυχασμός. Για αυτό άλλωστε παρατάθηκαν μέχρι τις 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», δήλωσε στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι «καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με πολύ κόπο έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα». «Τα ευρήματα, ο αριθμός των κρουσμάτων, ανά πάσα στιγμή  μπορεί να μεταβληθούν. Για αυτό αν χαλαρώσουμε, δυστυχώς θα το πληρώσουμε και αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι μαζί μέχρι σήμερα», ανέφερε.

Συνεζίχοντας ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην γιορτή του Πάσχα τονίζοντας ότι φέτος θα την γιορτάσουμε διαφορετικά. «Τον Απρίλιο τον έχουμε συνδέσει με το Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Όλοι ξέρουμε και προετοιμαζόμαστε ότι φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα γιορτάσουμε με τους φίλους μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Για να είμαστε καλά του χρόνου και να έχουμε μπροστά μας χρόνια πολλά να γιορτάσουμε μαζί με όλους τους δικούς μας ανθρώπους, μαζί με τους αγαπημένους μας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς .

Όσον αφορά σε φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε ναούς της  χώρας τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τον προβληματισμό της κυβέρνησης τόνισε ωστόσο ότι «το Κράτος έπραξε τα δέοντα για τους οργανωτές και παρακινητές αυτών των πρωτοβουλιών. Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμου, εκτός κανόνων, εκτός μέτρων».

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ήδη απευθύνει ξεκάθαρη έκκληση προς τους πιστούς. Να θυσιάσουν την παρουσία τους στην εκκλησία για χάρη των αδελφών τους. Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή της. Φέτος ας προσευχηθούμε όλοι από τα σπίτια μας», είπε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς.

Οποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία
Ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων τον Απρίλιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Έχουμε δώσει παράταση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι 27 Απριλίου και αν τα τηρήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, ναι, θα μπορέσει να υπάρξει μία χαραμάδα από την οποία θα μπει λίγο φως, ώστε ο Απρίλιος να είναι η αφετηρία από την οποία θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο από το Μάιο», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επισήμανε ότι προκρίθηκε η λύση να επεκταθούν τα περιοριστικά μέτρα για τρεις εβδομάδες και ταυτόχρονα να εστιάσουν στους ελέγχους εκεί που από τα στοιχεία της αστυνομίας υπάρχουν ή έχουν παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές. «Αυτό θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση. Το μόνο μέτρο το οποίο θα παρθεί τις επόμενες ημέρες είναι μια αυστηροποίηση των προστίμων γι' αυτούς οι οποίοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και είναι υπότροποι. Επίσης, θα υπάρχει έλεγχος στις εθνικές οδούς, αλλά και στις παλαιές εθνικές οδούς, προκειμένου να μην παρατηρηθεί κάποια μαζική προσπάθεια παραβίασης των περιορισμών» είπε.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ο οποίος στέλνοντας αυστηρό μήνυμα όσους σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα είπε ότι «όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS