Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για την έξοδο του Πάσχα- Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για την έξοδο του Πάσχα- Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε

Για άλλη μία φορά, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει να τηρήσουν οι πολίτες τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας εν όψει του Πάσχα.

Και αυτή τη φορά το έκανε με επιχειρήματα... Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την χθεσινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ανέφερε πως τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον ως τις 27 Απριλίου, επισημαίνοντας πως όποιος μπει στην διαδικασία να μετακινηθεί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα πρόκειται για μία στάση «ανεύθυνη» και «αντικοινωνική».

«Θέλω να τονίσω ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή οι διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις ημέρες, είναι μια στάση παντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική και θέλω να εξηγήσω το γιατί», είπε αρχικά και πέρασε στην επιχειρηματολογία ώστε να κατανοήσει ο κάθε πολίτης, γιατί δεν πρέπει να αφήσει το σπίτι του το φετινό Πάσχα.

«Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα. Ενεργά σήμερα τα 712. Δηλαδή 712 συμπολίτες μας δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον. Επίσης, σε καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο, είτε κατ’ οίκον, λόγω στενών επαφών ή εισόδου στη χώρα, μόνο στην Αττική είναι 3.854 άτομα.

Ας μην προκαλούμε λοιπόν την τύχη μας και ας μην προκαλούμε και τις κοινωνίες εκεί έξω στην επαρχία, στα χωριά μας που καρτερικά και εκείνοι έχουν με συνέπεια αντισταθεί στον ιό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρδαλιάς: Πάνω από 2.000 πολίτες επαναπατρίστηκαν

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά και στους επαναπατρισμούς Ελλήνων από το εξωτερικό. Οπως τόνισε ο υφυπουργός, πάνω από 2.000 Ελληνες επέστρεψαν μετά από ενέργειες των αρμόδιων υπουργών, ενώ επεσήμανε πως οι επαναπατρισμοί θα συνεχιστούν.

«Μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας. Όλοι τους ανήκουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες που έχει δοθεί προτεραιότητα στην παρούσα χρονική στιγμή. Υπενθυμίζω ότι αυτή τη στιγμή επαναπατρίζονται συμπολίτες μας που είτε χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας, η οποία δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο τους, είτε δεν έχουν πού να μείνουν είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS