Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξ αποστάσεως οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξ αποστάσεως οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Διευκρινήσεις αναφορικά με τους ελέγχους για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνουν πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Οπως έγραψε νωρίς το πρωί το iefimerida.gr στη διάρκεια της 1ης ημέρας ελέγχων διατυπώθηκαν αρκετά παράπονα από μεγάλη μερίδα πολιτών καθώς οι αστυνομικοί έπιαναν ακόμη και με γυμνά χέρια τα έγγραφα προκειμένου να κάνουν τους ελέγχους.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε το πρωί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, «σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα forma.gov.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ