Απάντηση αγροτών στην ανάρτηση Μητσοτάκη: «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος χοντρός» - Κλείνουν ξανά την ΕΟ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών

Απάντηση αγροτών στην ανάρτηση Μητσοτάκη: «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος χοντρός» - Κλείνουν ξανά την ΕΟ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών

Οι πρώτες αντιδράσεις σε όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επερχόμενη συνάντησή του με τους αγρότες ήρθε από τους Θεσσαλούς αγρότες που βρίσκονται στη Λάρισα.

Αυτό που σχολίασαν ιδιαίτερα ήταν η φράση του πρωθυπουργού, στην ανάρτησή του στο Facebook, πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Αγρότες: "Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός"

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας. Κάνουε συμβολικές δράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την ύπαιθρο, όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν και με την ακρίβεια και αυτό να το καταλάβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα» είπε εκπρόσωπος των αγροτών.

«Γιατί φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού; Επειδή δεν λύνοτναι τα ζητήματα που έχουμε. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες. Ευχόμαστε να μην φτάσουμε και πιο κάτω από τον πάτο. Επόμεμος σταθμός μας η Αθήνα» πρόσθεσε άλλος.

«Γιατί να είναι άδειο το βαρέλι και να μην είναι μέχρι τη μέση, ώστε να μην βγαίνουμε τόσα χρόνια στους δρόμους για το αγροτικό προβλημα; Το κόστος παραγωγής και οι αποζημιώσεις απο τις καταστροφές στη Θεσσαλία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε αγρότης από τη Λάρισα.

Οι αγρότες κλείνουν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών προχωρούν, σύμφωνα με το Thestival, αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες και μελισσοκόμοι με τρακτέρ και φορτηγά απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο για οκτώ ώρες.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, όμως σήμερα θα κορυφωθούν οι διαμαρτυρίες με 8ωρο αποκλεισμό του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ