Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι για μεταφορά προσφύγων στο Αυλάκι - «Εδώ θα γίνει Κούγκι» απειλούν

Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι για μεταφορά προσφύγων στο Αυλάκι - «Εδώ θα γίνει Κούγκι» απειλούν

Κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας αντέδρασαν στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν πρόσφυγες σε παλιό εργοστάσιο, δίπλα στο χωριό.

Κλιμάκιο από εκπροσώπους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, του ΔΟΜ και της Αστυνομίας επισκέφθηκε το παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ, για έλεγχο καταλληλότητας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow. Μόλις ενημερώθηκαν για αυτό, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν πρόσφυγες δίπλα στο Αυλάκι, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού.

Βίντεο: «Δεν θα δεχτούμε 2.000 πρόσφυγες δίπλα στο χωριό»

Κάτοικοι έκαψαν λάστιχα και έβαλαν πανό με το σύνθημα «Οχι νέα Αμυγδαλέζα το Αυλάκι», ενώ βγαίνοντας από το παλιό εργοστάσιο, το κλιμάκιο κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ντόπιων. «Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2.000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι, θα έχουμε πόλεμο. Αυτό είναι μια απλή προειδοποίηση. Αυτό να μεταφέρετε στο Υπουργείο», είπε μεταξύ άλλων στα μέλη του κλιμακίου ο αντιδήμαρχος Στυλίδας, Δημήτρης Ψάρρης.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου. «Θέλω να πιστεύω ότι ήρθαν για αναγνωριστική επίσκεψη και ότι θα δεχθούν την πρόταση του δήμου, για εγκατάσταση προσφύγων σε άλλο κοντινό σημείο, ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χωριό», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος και εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να πάνε δίπλα στο Αυλάκι οι πρόσφυγες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ