Aνησυχεί ο αριθμός των κρουσμάτων μετά από πέντε εβδομάδες lockdown – Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Aνησυχεί ο αριθμός των κρουσμάτων μετά από πέντε εβδομάδες lockdown – Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Μετά από πέντε εβδομάδες γενικού lockdown το ιικό φορτίο έχει μεν μειωθεί, αλλά όχι στον βαθμό που ανέμεναν οι επιστήμονες.

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων τις επόμενες ημέρες στρέφεται στα εμπορικά σημεία των αστικών κέντρων και ιδιαίτερα στον ευρύτερο αστικό ιστό των νομών Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς εκεί αναμένεται και η αύξηση της κινητικότητας η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την έξαρση της επιδημίας κοροναϊού.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η περίπτωση της Δυτικής Αττικής.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», καθώς όχι μόνο δεν έχει μειωθεί το φορτίο, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει αύξηση, με πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, εκ των οποίων ένα ικανό ποσοστό αφορά σοβαρές περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή στον δήμο Αχαρνών υπάρχουν 392 ενεργά κρούσματαμε μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη.

Από την ιχνηλάτησή τους, προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο ρυθμός αποσυμπίεσης εξακολουθεί να είναι αργός, γεγονός που συνεπάγεται τη διατήρηση της αφόρητης πίεσης στα νοσοκομεία, αλλά και τη διατήρηση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, δύο βασικοί λόγοι συνεχίζουν να προβληματίζουν την επιτροπή για άρση μέτρων:

  • Ιδιαίτερα ψηλή πληρότητα των ΜΕΘ μέχρι και σήμερα
  • Μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ