Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Εξάρχεια με τραυματία αστυνομικό

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Εξάρχεια με τραυματία αστυνομικό

Ομάδα αναρχικών που υπογράφουν ως «Σύντροφοι, συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, στα Εξάρχεια. Η ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στην κλούβα των ΜΑΤ και στην μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Φωτογραφίες από την επίθεση στα Εξάρχεια

«Το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοέμβρη 2019, επιλέξαμε να επιτεθούμε στην κλούβα των ΜΑΤ που στρατοπεδεύει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, και στη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η επιλογή μας αυτή δεν ήταν διόλου τυχαία», αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση, στην οποία δημοσιεύουν και φωτογραφίες από την επίθεση στα Εξάρχεια.

Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ

«Σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον όσων αγωνίζονται, σε μια συγκυρία εκκένωσης προσφυγικών και πολιτικών-κοινωνικών χώρων αγώνα, σε μια συγκυρία έμπρακτης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και εισβολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μέσα σε σχολές - σε αυτή τη συγκυρία επιλέξαμε να στήσουμε καρτέρι στα κωλόπαιδα των ΜΑΤ και στα τσουτσέκια της ομάδας ΔΙΑΣ, και να τους επιτεθούμε εμπρηστικά από δύο σημεία, καταστρέφοντας τις μηχανές τους, τραυματίζοντας τρεις απ' αυτούς, κι επιχειρώντας παράλληλα να κάψουμε και την κλούβα που ακινητοποιήθηκε στην οδό Ερεσσού», προσθέτουν.

«Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής των Εξαρχείων για να καταστήσει σαφές ότι η συνέχιση της όξυνσης της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους θα έχει και τις ανάλογες απαντήσεις. Τα όσα επακολούθησαν της δράσης, απλώς επαλήθευσαν τη δικαιοπραξία της απόφασής μας να αναμετρηθούμε -νικηφόρα- με τους βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ: προσαγωγές στο σωρό, απόπειρα εισβολής στο καφενείο της πλατείας, βασανιστήρια κατά αγωνιστών, πνίξιμο της γειτονιάς στα χημικά», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Mixani Dias Pezodromio


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS