Αναχώρηση 85 αιτούντων άσυλο για τη Γερμανία

Αναχώρηση 85 αιτούντων άσυλο για τη Γερμανία

Αναχωρεί, μεθαύριο, Παρασκευή, ομάδα 85 αιτούντων άσυλο -οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας- από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών για τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει πέρα από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά που έχουν οικογένεια, αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα.

Η Γερμανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει συμφωνήσει να υποδεχτεί 243 παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προέρχονται από τις δομές των νησιών της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρει στην ανακοίνωση: «Η συνεπής και επίμονη δουλειά και η συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνουν αποτέλεσμα. Η πανδημία ανέστειλε για λίγο μόνο τις μετακινήσεις μετεγκατάστασης ασυνόδευτων, καθώς και ευάλωτων παιδιών από την Ελλάδα προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, επισήμανε, ότι «χαίρομαι που παρά την κρίση του κορονοϊού είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε και πάλι ταξίδια για την επανένωση οικογενειών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσει για τη Γερμανία μεγάλος αριθμός άρρωστων παιδιών που χρήζουν άμεσης νοσηλείας με τις οικογένειές τους, πράγμα που αποτελεί σημαντική ανθρωπιστική χειρονομία. Η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στην Ελλάδα συνολικά απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην ΕΕ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS