Στις 6 το απόγευμα η διαδήλωση των αγροτών με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα -Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο [χάρτης]

Στις 6 το απόγευμα η διαδήλωση των αγροτών με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα -Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο [χάρτης]

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κάθοδος χιλιάδων αγροτών στην Αθήνα, με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, όπου το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Κομβόι από διάφορες περιοχές της χώρας κινούνταν από χθες συντεταγμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας.

Περισσότερα από 80 τρακτέρ, αρκετά γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά και αγροτικά Ι.Χ. βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τρακτέρ από Θεσσαλία και Φθιώτιδα.

Οι αγρότες διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας και περίπου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους με προορισμό το ραντεβού στο Σύνταγμα.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε εκ νέου χθες μήνυμα στους αγρότες, ότι «τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες μιλώντας στο Star ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον μέτρα προς τον αγροτικό κόσμο και επέμεινε στη συνέχιση του διαλόγου για τα θεσμικά ζητήματα, όπου υπάρχει κοινός τόπος των δύο πλευρών.

Σε πανηγυρικό κλίμα η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Σε πανηγυρικό κλίμα, με σημαίες και κόρνες, θα ξεκινήσουν για την Αθήνα με τα τρακτέρ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Πλατύκαμπου.

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία οι αγρότες κινούνται στην δεξιά λωρίδα με αξιωματικούς της Τροχαίας να έχουν απλωθεί στην Εθνική Οδό διασφαλίζοντας την ασφαλή και ομαλή κάθοδο των τρακτέρ προς το λεκανοπέδιο. «Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας», είπε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας.

Για την Αθήνα θα ξεκινήσουν το πρωί και οι Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον Ε65 οι οποίο διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, και κάνουν λόγο για ένα δύσκολο ταξίδι υψηλού κόστους. Έχουν ήδη δρομολογηθεί από το μπλόκο δύο λεωφορεία. Οι αγρότες θα μεταβούν στη πρωτεύουσα και με τα ιδιωτικά τους ΙΧ εκτός από τα αγροτικά οχήματα ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, τόνισε στην ΕΡΤ πως ο αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος με περισσότερα από 70 λεωφορεία.

Από τον Αλμυρό θα ξεκινήσουν για Αθήνα 40 τρακτέρ μαζί και 20 συνοδευτικά οχήματα και θα είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει γίνει ποτέ.

Στο Κάστρο Βοιωτίας συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι

Το απόγευμα της Δευτέρας (19/2), αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο Βοιωτίας όπου και διανυκτέρευσαν, για να ξεκινήσουν συντεταγμένα σήμερα μετά τις 10 το πρωί για το Σύνταγμα. Υπολογίζεται ότι από το Κάστρο θα ξεκινήσουν περίπου 150 τρακτέρ, 80-100 πούλμαν και αρκετά ΙΧ.

Το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε στην περιοχή επιτροπή των αγροτών για να οργανώσει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Η διάρκειά του θα είναι περίπου τρεις ώρες, θα πραγματοποιηθούν στάσεις και θα πάρουν μέρος τα μεγαλύτερα σε κυβισμό τρακτέρ.

Με τρακτέρ, Ι.Χ και λεωφορεία το ταξίδι των αγροτών

Οι αγρότες έφτασαν στο Κάστρο με πάνω από 80 τρακτέρ και αρκετά γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά αλλά και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ «κλείδωσαν» και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι τους προς την Αθήνα.

Αγρότες από τη Λάρισα

Περιπολικά της αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος του εθνικού δικτύου, συνόδευαν τα αγροτικά οχήματα που δεν κινούνταν με περισσότερα από 40 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Ο τελικός αριθμός των τρακτέρ δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς ενισχύσεις αναμένονται από σημεία της Θήβας και της Αττικής.

Αγρότες από τη Λάρισα

Από τη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία φόρτωσαν εννέα τρακτέρ σε νταλίκες τα οποία μετέφεραν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

Στους παραπάνω αριθμούς έρχονται να προστεθούν και τα δεκάδες λεωφορεία που θα μεταφέρουν το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα.

Πάνω από 20 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τη Φθιώτιδα, αλλά και από το Δομοκό και την Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, από τη Φθιώτιδα θα μετακινηθούν στην Αθήνα 800 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ 5 λεωφορεία θα ταξιδέψουν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα και 2 λεωφορεία από την περιοχή του Δομοκού.

Για τη πρωτεύουσα αναχώρησαν και αγρότες από το Ηράκλειο Κρήτης για να λάβουν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα:

Με λεωφορεία και Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Οι αγρότες από την Αιγιάλεια, τη Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο ετοιμάζονται να αναχωρήσουν το πρωί από την Αχαΐα και μετά τη στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Το ίδιο και οι αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία ενώ στα Μέγαρα, οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα θα συναντηθούν με αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ: Τα μέτρα για την σημερινή κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ενόψει της σημερινής καθόδου των αγροτών στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε ισχύ.dromoi agrotes.jpg

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.
  • Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Περίπου 150 τρακτέρ θα παραταχθούν μπροστά στη Βουλή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στη Βουλή θα βρεθούν περίπου 150 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες αναμένεται να καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως «έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων λεωφορεία και τρόλεϊ».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ