Aegean: 7 καινούργια Airbus στο στόλο της

Aegean A320 SX-DGC

Με επτά νέα ολοκαίνουργα αεροσκάφη Airbus A320 που θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή ενισχύει τον στόλο της η Aegean. Στόχος της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να αυξήσει τις δυνατότητές της, αλλά και να βελτιώσει περαιτέρω ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «η σταθεροποίηση της Ελλάδας με παράλληλη ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία της εταιρείας, η ενίσχυση των μεγεθών της μετά την εξαγορά της Ο.Α. και η συνεχής επιδίωξή της για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουν αξία στους επιβάτες της, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει η Aegean να επενδύει σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών».

Η συμφωνία με την Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των πέντε αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί, αλλά η παράδοση των οποίων είχε «παγώσει» λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και την παραγγελία επιπλέον δύο αεροσκαφών Airbus A320ceos. Οι παραδόσεις των επτά νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Τα νέα A320 της Aegean θα είναι πλέον εξοπλισμένα με τα νέα Sharklets στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Τα Sharklets είναι ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο 2%-3% ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης.

Νέες δυνατότητες

Αυτά τα αεροσκάφη θα είναι επίσης τα πρώτα Α320 του στόλου της Aegean που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους, επιτρέποντας την επέκταση της εμβέλειας πτήσης, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες επέκτασης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος ή Λάρνακα).
Ο πρόεδρος της Aegean Θόδωρος Βασιλάκης δήλωσε πως η Aegean με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φoρά τη δέσμευσή της για επένδυση στη συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από τη χώρα και υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες της εταιρείας αλλά και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών της ενισχύεται περισσότερο.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η Aegean κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη της, αλλά και την ανταγωνιστικότητά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ