Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κτίρια - Ομαλά η μετασεισμική δραστηριότητα

Ο σεισμός των 5,3 βαθμών τρόμαξε τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο, ωστόσο, η Αττική έμεινε όρθια. Ελάχιστα άτομα με ελαφρά τραύματα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, τα περισσότερα δε πήραν εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τα αρμόδια συνεργεία, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά.

Στην Αθήνα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 15 κτίρια κυρίως σε εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.

Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται και τα 15 κτίρια στα οποία καταγράφηκαν ζημιές, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Στον Πειραιά κατέρρευσε ο ανενεργός ταινιόδρομος, στην Πύλη 1 του λιμανιού υπέστη ζημιές από το μεγάλο σεισμό. 

Ομαλά η μετασεισμική ακολουθία

Πάνω από 50 μετασεισμικές δονήσεις είχαν σημειωθεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στην Μαγούλα. Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή. Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS