Χαλκιδική: Ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου και σε βυζαντινά μνημεία

Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί και σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής από την φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ζημιές έχουν προκληθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά και στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής στα Ν. Φλογητά, στα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Ολύνθου, υπήρξε πτώση δέντρων και μικρή φθορά σε τοιχοποιΐα αρχαίας κατοικίας, ενώ δεν βλάφθηκαν οι υποδομές.

Κατόπιν εντολής της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο χώρος της Ολύνθου παρέμεινε σήμερα κλειστός. Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και το συνεργείο καθαρισμού της βλάστησης εργάζεται στην κοπή και απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και τον καθαρισμό του χώρου.

Η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Γ.Δ.Α.Π.Κ. και την Πολυξένη Βελένη και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής Ιωάννη Κανονίδη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS