Αποφυλακίζονται 5 μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ορισμένα από τα οποία με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες. Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό τη Δευτέρα, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους με βάση το νέο ποινικό κώδικα και τις «ευνοϊκές» διατάξεις του επονομαζόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το tovima.gr για αντιεξουσιαστές με σημαντική δράση, που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010-2011 στον Βόλο αλλά και σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική.

Ο καθένας εξ αυτών είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας των κρατουμένων, οδηγούνται εκτός φυλακής.

Η απόφαση αποφυλάκισης των εν λόγω αντιεξουσιαστών προκαλεί, αρχικά, σχετική ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ και ορισμένες αντιδράσεις, ύστερα και από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την επικείμενη αποφυλάκιση των μελών της 17Ν.

Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών είχαν αποφυλακισθεί δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων». Στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής, κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS