Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Στάση εργασίας σήμερα το πρωί σε μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ. Τι ώρα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ, του Μετρό και του Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τη στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Την στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ διαμαρτυρόμενη για την «προσχεδιασμένη απαξίωση, , με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων σχετικά με τη στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με τα σωματεία εργαζομένων (Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΤΑ.ΣΥ, Τραμ/ΣΕΤ και Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή), «η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο». Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως έχουν καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις «δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στην πλήρη απαξίωση».

«Εδώ και καιρό κάναμε, γι’ αυτά τα θέματα, προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την "ευημερία των αριθμών", θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, που λένε «μέχρι εδώ!» και δηλώνουν «αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS