Σοβαρές ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές -Σε πολλά εκλογικά κέντρα της χώρας

Σοβαρές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές παρατηρούνται σε μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν σταδιακά στο υπουργείο Εσωτερικών, σε πολλά τμήματα δεν έχουν εμφανιστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών, με συνέπεια να καθυστερεί η διαδικασία των εκλογών.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν εκλογικά τμήματα που λειτουργούν σε οριακό βαθμό, καθώς τα προβλήματα στελέχωσης των εφορευτικών επιτροπών είναι πολύ σοβαρά.

Ελλείψεις και στα κέντρα που θα ψηφίσουν Τσίπρας και Καραμανλής

Ανάμεσα στα προβληματικά εκλογικά κέντρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι και αυτά στα οποία αναμένεται να ψηφίσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται ότι στις σημερινές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00, στην Κυψέλη, και συγκεκριμένα στο 172ο σχολείο Αθηνών (Σκοπέλου και Γιαννιτσών).

Ο Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της οδού Αγγελάκη 13 (κτίριο Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης), στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

ΥΠΕΣ: Ολα βαίνουν κανονικά, με μικρές καθυστερήσεις

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, υποστηρίζοντας ότι όλα βαίνουν κανονικά και πως κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα.

Επισήμανε δε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απουσιών μελών εφορευτικών επιτροπών, έχει θεσμοθετήσει, στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έχει δύο γραμματείς να συνδράμουν στο έργο του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS