Σήμερα η τελική απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

ο Ποινικό Τμήμα θα αποφασίσει την Τρίτη εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον ισοβίτη εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Και όλο αυτό, με διαδικασίες-εξπρές.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία την περασμένη εβδομάδα άσκησε την αναίρεση κατά του ομόφωνου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά υπέρ της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και των χειρισμών της στο θέμα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα τάχθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του επισήμανε: «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου. Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία.»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS