Πυρά ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Υπόσχεται παροχές - ψίχουλα

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, στην οποία χαρακτηρίζει ως «ξεροκόμματα» και «στάχτη στα μάτια» το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ, αρχικά, εστιάζει στο ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι «ο κος Τσίπρας έκανε διακοπές σε σκάφος “ταξικού εχθρού” (όπως ο ίδιος τους αποκαλούσε) τις ώρες που ο φίλος του Πολάκης τον ενημέρωνε ότι αρκετοί εγκαυματιές από την πυρκαγιά στο Μάτι που νοσηλεύονταν στις εντατικές των Δημόσιων Νοσοκομείων κατέληγαν καθημερινά».

ΠΟΕΔΗΝ: Παροχές - «ψίχουλα» από τον Τσίπρα μετά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών, «απωλέσαμε άνω του 40% των εισοδημάτων μας στα χρόνια των Μνημονίων. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λαμβάνουν μισθό 640 ευρώ το μήνα που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι του σπιτιού τους. Δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ. Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι περιμένουν δύο χρόνια να εκδοθούν οι συντάξεις. Τώρα εξετάζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί τον Απρίλιο του 2017. Ζουν με μια μικρή προκαταβολή της σύνταξης».

Επίδομα στους συνταξιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «με βάση τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ο κος Τσίπρας οφείλει να θεσμοθετήσει 1.000 ευρώ κατ’ έτος στους συνταξιούχους και στους δημόσιους υπαλλήλους στο μισθό και τη σύνταξη που είναι το ύψος των δώρων εορτών και το επίδομα αδείας. Επίσης να χορηγηθούν αναδρομικά τουλάχιστον από το 2015».

Στη συνέχεια εκτιμά ότι δεν έγινε «τίποτα από όλα αυτά. Ενα προνοιακό επίδομα εφάπαξ στους συνταξιούχους και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Προσηλωμένος στα υπερπλεονάσματα ο κος Τσίπρας που τα επιτυγχάνει από την καθήλωση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Σήμερα είναι 5,2% του ΑΕΠ, όταν ο μ.ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Ίδια επίπεδα και τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό βουλιάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπερδιπλάσια από το πακέτο Τσίπρα. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους για την υγεία, την αγορά φαρμάκων που αυξάνεται η τιμή τους με την αλλαγή κοστολόγησής τους», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία στις 16 Μαΐου, με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS