Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Ο Υπ. Εξωτερικών του Μαδούρο ήταν στο αεροσκάφος

Με καθυστέρηση μερικών 24ωρων και αφού αποκαλύφθηκε από το ΣΚΑΙ προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων το Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει και την πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας και την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επιβεβαιώνει μάλιστα η ΥΠΑ με ανακοίνωσή της ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο.

Η ΥΠΑ τονίζει ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης.  

 Την ίδια ώρα ωστόσο, η ανακοίνωση της ΥΠΑ αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο το θολώνει ακόμη περισσότερο.

Τα καυτά ερωτήματα που έθεσε από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για την πτήση-μυστήριο - και τα οποία επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη – παραμένουν αναπάντητα στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ προκύπτουν και νέα.

Από τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε σήμερα η Μαρία Σπυράκη σε σχέση με την πτήση «μυστήριο» αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα απαντήθηκε μόνο το ένα, αν δηλαδή στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο, κάτι που επιβεβαίωση η Πολιτική Αεροπορία. Ωστόσο παραμένουν αναπάντητα τα υπόλοιπα:

- Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;

- Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;

Και

-Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;».    

Στα παραπάνω ερωτήματα ωστόσο έρχονται νέα να προστεθούν όπως το γιατί η στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.

Αλλά και γιατί το Μαξίμου ενώ κλήθηκε από χθες από την αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις, εφόσον γνώριζε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, ενώ ακόμη παραμένει ερωτηματικό γιατί άλλες χώρες είχαν αρνηθεί την προσγείωση του αεροσκάφους της Βενεζουέλας.

Δείτε την ανακοίνωση της ΥΠΑ:  

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι :   Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.  

Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».     Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά.  

Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).  

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza.  

Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.  

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.   Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.

Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS