Δεν εκτιμούν μεγάλο επικείμενο σεισμό οι σεισμολόγοι

Δεν προσκομίστηκαν καινούρια στοιχεία που να είναι αξιοποιήσιμα και να δικαιολογούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή του Ιονίου για επικείμενο μεγάλο σεισμό αποφάνθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, που συνεδρίασε σήμερα στον ΟΑΣΠ.

Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός της, καθηγητής Σεισμολογίας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί εκ μέρους του Οργανισμού και τόνισε ότι, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έγινε η ετήσια επικαιροποίηση των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων των περιφερειών για την αντισεισμική προστασία τους.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν σχεδόν ομόφωνη με 19-1. Ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος ζήτησε πιο αυξημένη ετοιμότητα εκ μέρους της πολιτείας.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, δημοσιοποίησε ότι έχουν σταλεί σε επιστημονικά ινστιτούτα καταγραφές της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ αν αναμένεται σεισμός της τάξεως των 7 Ρίχτερ στη Ιόνιο, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μακρόπουλος είπε ότι «το Ιόνιο είναι Ιόνιο κι έχει την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι και οι μεγάλοι σεισμοί στη Λευκάδα το 2014 και την Κεφαλονιά το 2015 ξεπερνούσαν τα 6,5 ρίχτερ. «Αυτά τα ξέρουν οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου και γι' αυτό είναι προετοιμασμένοι, θωρακίζοντας τις κατασκευές τους» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS