Κούγιας: Η τελική απόφαση θα είναι υπέρ του Ριχάρδου

«Η αστυνομία προσπάθησε να δημιουργήσει μια ιστορία με πολλούς κατηγορούμενους και πήρε τον Ριχάρδο, τον οποίο έβαλε επικεφαλής ενός κυκλώματος».

Είπε πως ο πελάτης του τα έχει κάνει όλα νόμιμα, καθώς έχει όλα τα παραστατικά.

Όπως τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, θα είναι σκάνδαλο η τελική απόφαση να μην είναι υπέρ της ανακρίτριας, η οποία τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης των εμπλεκόμενων.

Μετά την κίνηση της ανακρίτριας διαφθοράς για ανάκληση των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης ισάριθμων κατηγορουμένων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, δεν έχει δώσει ακόμη σύμφωνη γνώμη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων.

Εξαιτίας αυτού εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική αρχή φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης η διαφορετική αυτή προσέγγιση αποτυπώνει τη νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ανακρίτριας διαφθοράς προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα και ο Αλέξης Κούγιας, «κατόπιν προφορικού αιτήματός μας την Τρίτη 3/12/2018 προς την ΑΑΔΕ Γενική Διέθνση Τελωνείων και ΕΦΚ Διέθνσης Στρατηγικής Τελειωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων σχετικά με το ζήτημα αν οφείλονται δασμοί και φόροι κατά την εξαγωγή χρυσού προς τρίτη χώρα καθώς και αν η εν λόγω εξαγωγή στοιχειωθετεί λααθρεμπορία, διαβιβάστηκαν σε εμάς δύο εξερχόμενα έγγραφα της Διεύθυνσης Τελωνειακών Διαδικασιών και της Διεθυνσης Δασμολογικών Θεματών αθυημερόν και περί ώρα 17:08 μέσω φαξ τα οποία απαντόν σχετικώς και σς προσκομίζω. Κατόπιν των ανωτέρω προέκυψε ότι δεν σντρέψχουν πλέον οι λόγοι για τος οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις τους και για το λόγο τούτο παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινή κράτησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 286 ΚΠΔ».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS