Αποφυλακίζεται ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς

Δεκτό γίνεται το αίτημα της υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά και όπως προκύπτει, αποφυλακίζεται. 


Ο δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στα parapolitika.gr:

«Ο Ριχάρδος Μυλωνάς σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερος. Ήδη η ανακρίτρια διαφθοράς κ Σταυρούλα Μπαλβέκα ενεργοποίησε τη διαδικασία του άρθρου 286 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση κρατουμένων δικαιώνοντας απολύτως την υπερασπιστική θέση που είχαμε από την πρώτη στιγμή.

Ανίκανοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατασκεύασαν μι α δικογραφία με ανύπαρκτα ουσιαστικά ποινικά κακουργήματα παραπλανώντας τόσο τον πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα, όσο την εισαγγελέα ποινικής δίωξης και κατόπιν την ανακριτή.

Στην υπόθεση αυτή έχει διαπραχθεί το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.»

Μάλιστα, αναμένεται η αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή να γίνει τις επόμενες ώρες, ενώ ήδη ο Ριχάρδος έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετα έγινε γνωστό πως και τα οκτώ εντάλματα προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας ανακαλούνται έπειτα από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

Πιο αναλυτικά, η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, ενώ αμέσως τις δικαστικές εξελίξεις που ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους οι ίδιοι δήλωσαν στα ΜΜΕ:

Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος γνωστού ενεχυροδανειστή: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοινωσε οτι απο χθες το μεσημερι, με επιμέλεια της, καταφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτέπαγγελτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση.Το βέβαιο είναι οτι σε λίγες ώρες οι ακτηγοριφμενοι θα είναι ελευθεροι. Αυτό είναι το μηνυμα προς πολκούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιησουν δικαιοσύνη για ιδιουελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγελτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιουργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος δικηγόρος γραμματέως: «Είναι μία κακή νομική τροφή απο μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»
Επαμεινώνδας Παπαδέα δικηγόρος γραμματέως: Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, ία μητέρα δύο ανηλικών εβρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη.

Υπενθυμίζεται πως στην αίτηση την οποία κατέθεσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς όπως επισήμανε:
«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία 'Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.»
Όπως είπε το βράδυ της Δευτέρας στα parapolitika.gr ο γνωστός δικηγόρος «ήταν βέβαιος πως η δικαιοσύνη θα διορθώσει το λάθος που έκανε να κλείσει αθώους ανθρώπους στη φυλακή».

Ο ενεχυροδανειστής οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου μετά την απολογία του στον ανακριτή. 

«Παρά το οτι προσπαθησαμε να βοηθησουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθουν υποδομή της υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφασισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, προσθετοντας ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατελαβε την κατάληξη της υπόθεσης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS