Ιατροδικαστής Κατσίφα:Τον είδα 5 λεπτά, η σορός είχε πλυθεί & συρραφεί

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην Αθήνα στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δημοσιεύματα, καταθέσεις συγγενών του 35χρονου, και η ταυτότητα του θύματος από την οποία προκύπτει ότι έχει ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί

Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του 35χρονου, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου, Κώστας Γιοβανόπουλος ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί. Οι αλβανικές αρχές έχουν παρέμβει στη σορό, αποκρύπτοντας έτσι σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης, δεν φέρει τραύματα στα πόδια, πράγμα το οποίο θα ήταν ένδειξη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει μία προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, αντί να τον σκοτώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αίτημα της οικογένειας για νεκροψία από Έλληνα ιατροδικαστή απορρίφθηκε, ωστόσο το δεύτερο τελικά, εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά και από διπλωματικές πιέσεις, η αλβανική πλευρά υποχώρησε και αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή.

Τον έσερναν αιμόφυρτο, του έριξαν τη χαριστική βολή

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο κ. Πάπιστας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, κάνοντας λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS