Αναζητούν το «μαύρο κουτί» για να λύσει το μυστήριο της πτώσης του μοιραίου Mirage

Στον εντοπισμό του καταγραφέα πτήσης που περιέχει και τα στοιχεία πτήσης του Μιράζ 2000-5 επικεντρώνονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία, όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.

Ανάμεσα στις αποστολές της ΚΟΣΥΘΕ είναι και η ανέλκυση αεροσκαφών από το βυθό.

Βίντεο ντοκουμέντο

Την ώρα που οι έρευνες στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5 συνεχίζονται για τον εντοπισμό του καταγραφέα πτήσης, στη διάθεση της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ήδη ένα ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται μερικές από τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το onalert.gr, πρόκειται για την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που έχει γίνει από την κάμερα του δεύτερου Mirage Mirage 2000 – 5, έχει καταγράψει όλη την πτήση και αποτελεί βασικό στοιχείο των εν εξελίξει ερευνών

Tην ίδια στιγμή, μέσα σε κλίμα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης θα τελεστεί το Σάββατο η κηδεία του ήρωα πιλότου.

H κηδεία του άτυχου 34χρονου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για τα τελευταία λόγια της συζύγου του Γιώργου Μπαλταδώρου, πριν αυτός μπει στο αεροπλάνο και απογειωθεί από την Τανάγρα με προορισμό την Σκύρο.

«Σ’αγαπάμε, να προσέχεις, ο θεός μαζί σου» φαίνεται να ήταν τα λόγια που μπόρεσε να πει για τελευταία φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τον σύζυγό της, σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή Live News στο κανάλι «Ε» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS