Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του Αυτοφώρου

Αναζητείται από την Αστυνομία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και τέσσερα ακόμα άτομα της συνοδείας του για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας στη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και της παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μετά το «ντου» που έκανε στον αγωνιστικό χώρο, αποχώρησε από την Τούμπα, καθώς η οπλοφορία στο γήπεδο είναι παράνομη και τιμωρείται με Αυτόφωρο. 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=CuKIaMpQcPY

Το βέβαιο είναι ότι προβλέπονται ποινές: Από την στιγμή που το παιχνίδι έχει ξεκινήσει, τότε εφόσον γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για διακοπή λόγω υπαιτιότητας, τότε η υπαίτια ομάδα εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με άρθρο 21, παράγραφος 3, ιι, γ.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο από 8.000-40.000 ευρώ «από την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του».

Να σημειωθεί τέλος, ότι εφόσον γίνεται αναφορά για διακοπή αγώνα ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ από τις δύο ομάδες, επαναορίζεται για να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Πολιτική θύελλα για τον πιστολέρο πρόεδρο
Το ζήτημα Σαββίδη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο. Ακόμα και από την κυβέρνηση, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της εισβολής στο γήπεδο με όπλο, ζητώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα. 

Σφοδρές αντιδράσεις και από τη ΝΔ με τον αντιπρόεδρος του κόμματος να αναρωτιέται: από πού κρατάει τον Τσίπρα ο Σαββίδης; Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι αυτά συμβαίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ή και στη Ρωσία.

Λάβρος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ο κ. Σαββίδης νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και αφού κατάφερε να κερδίσει δικαστική απόφαση στις 4 το πρωί κατ’ εντολήν και να αλλάξουν την προηγούμενή τους απόφαση, θεώρησε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς έχει τις πλάτες της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό γεγονός. Μην ξεχνάτε ότι έχει κερδίσει ένα πρόστιμο για την ΣΕΚΑΠ, και γενικά δεν βγήκε ποτέ η κυβέρνηση να τον ψέξει.»  

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS